Gift Cards

Termeni şi condiţii

1. Definitii

Termenii și condițiile generale prevazute în continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de către Morodan Shop SRL  și partenerii săi, prin intermediul magazinului virtual www.morodan.com.ro către Cumpărător și pot fi modificate oricand de către S.C. MORODAN SHOP SRL, fără notificare prealabila.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumpărător - persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător - societatea comercială S.C. MORODAN SHOP SRL. cu sediul social în Bucuresti, Str.Aurel Vlaicu nr.137, camera 1, sector 2, înmatriculata la Registrul Comerţului sub nr. J40/11947/2015, cod fiscal 35074850.

Bunuri - orice produs, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumparatorului.

Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vanzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plată acestora.

Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător.

Drepturi de Proprietate Intelectuală - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci înregistrate și înregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Site - domeniul www.morodan.com.ro și subdomeniile acestuia.

Specificații - toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în Comandă.

2. Documente contractuale

S.C. MORODAN SHOP S.R.L. isi rezerva dreptul de a selecta clientela. 

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vânzatorul își deruleaza operatiunile.
 Comanda va fi compusă din urmatoarele documente:

a. Comanda (împreuna cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice
.

b. Termeni și condiții

Daca Vânzătorul confirmă Comanda, acest lucru implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.
 Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail).
 Prețurile produselor din comandă sunt valabile 3 zile lucrătoare de la data înregistrarii comenzii.
 Termenii și condițiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

3. Obligatiile vânzătorului

a. Vânzătorul își va utiliza cunostintele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile care indeplinesc cerințele și specificațiile Cumpărătorului exprimate în Comandă;

b. Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului, au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. Descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;

c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor față de produse sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificari pentru aceasta.

4. Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

Utilizatorul/Cumpărătorul intelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvalui unei terțe parți sau va face publice, nici una dintre informarile primite de la Vânzător.

Toate desenele, elementele de grafica și design care apar pe site, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea S.C. MORODAN SHOP SRL și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

Toate elementele de continut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafica și design care apar pe site, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva aS.C. MORODAN SHOP SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute în acest sens în mod direct sau indirect prin licente de utilizare și/sau publicare.

Utilizatorului/Cumpărătorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe parti, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui element conținut de mai sus în orice alt context decat cel original intenționat de S.C. MORODAN SHOP SRL, includerea oricarui element de conținut în afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al S.C. MORODAN SHOP SRL asupra elementelor de conținut precum și participarea la transferul, vanzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea elementelor de conținut, decat cu acordul scris expres al S.C. MORODAN SHOP SRL.

5. Confidențialitatea informațiilor

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului, vor ramane în proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului / Comenzii și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțămantul scris al Vânzătorului.

Nici un mod de dezvaluire către terte parti nu va fi facuta de Cumpărător cu privire la comandă fără consimtamantul prealabil scris al Vânzătorului.
 Mesajele S.C. MORODAN SHOP SRL sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati și agreati de S.C. MORODAN SHOP SRL. Astfel sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestrictionat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul site-ului www.morodan.com.ro.

Prin înscrierea în baza de date S.C. MORODAN SHOP SRL, cumpărătorul își ofera consimtamantul expres, în limitele legislației în vigoare, de a fi contactat de către terți, parteneri ai S.C. MORODAN SHOP SRL: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii; agentii de stat sau guvernamentale, atunci când legislația specifica prevede acest lucru; alte companii cu care S.C. MORODAN SHOP SRL poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor noastre, etc.

6. Facturare și plăți

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile livrate, obligația Cumparatorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-și actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau și de a accesa informatiile și documentele aferente fiecarei Comenzi, existente în Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul își exprimă acordul sa primească facturile în format electronic prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail mentionată în Contul său.

7. Responsabilități

Vânzătorul se obliga să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător.

Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor insoțitoare.

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligatiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.
 Vânzătorul va fi raspunzator în cazul în care sub-contractantii și/sau partenerii săi de orice fel implicati în executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Vânzătorul nu își asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imaginile și descrierile expuse pe site în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabila de catre producatori. Vânzătorul își rezerva dreptul sa completeze și sa modifice orice informatie de pe site fără notificare prealabila.

Vânzătorul nu garanteaza disponibilitatea în stoc a produselor afisate, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă sau nu sunt disponibile.

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit în baza de date, Vânzătorul își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea aparută, daca livrarea nu s-a efectuat incă.

Vânzătorul nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionării site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri publicate pe site.

Valoarea maximă a obligațiilor Vânzătorului fată de orice client în cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Vânzător de la clientul respectiv.

Produsele comercializate pe site sunt destinate utilizării personale, iar revânzarea acestora este strict interzisa, conform Codului Fiscal.

8. Livrarea produselor

Livrarea se face prin curier rapid. Coletul ajunge direct la adresa dumneavoastră în 2 - 10 zile, în zilele lucrătoare. 

Livrarea internationala (Europa, America de Nord și Sud, Australia, Asia, Africa) se face prin Posta Română (5 - 20 zile) sau DHL (2 - 10 zile). Costul transportului international diferă în funcție de curierul ales.

Daca pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu raspunde, adresa specificată de dumneavoastră este gresita etc), veți fi contactat telefonic de către curier. Daca nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele raman la curierul zonal 3 zile, după care revin la Expeditor.

Nu suntem raspunzători pentru expedieri întarziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea gresita a unei expedieri sau a unei parti din aceasta în cazul în care sunt generate de urmatoarele situații / circumstante independente de vointa noastra, dar nelimitandu-se la acestea:

- blocaje rutiere (caderi de copaci, stânci, coliziuni în lant), surpari de teren în apropierea soselei

- caderi de poduri, astupari de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea soselei, blocari naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfasurari a itinerariului propus

- cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundatii, deversari de fluvii, parasiri de albii etc

- cauze umane: starea de razboi, starea de asediu, etatizarea forțată (trecerea în proprietatea statului), revolutii, revolte populare etc

- nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți

9. Acceptarea

Acceptarea va fi facută atunci când Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele. De asemenea, pentru produsele vândute și livrate de S.C. MORODAN SHOP SRL, Cumpărătorul beneficiaza de returul produselor în 10 zile.

10. Transferul proprietații

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumparatorului în locația indicată în comandă (întelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrarilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

11. Returnarea produselor

Cumpărătorul poate solicita returnarea produselor în urmatoarele situații:

- Coletele prezintă deteriorari severe;

- Produsele au fost livrate / facturate greșit. Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată imediat. Cumpărătorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Daca se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de client.

- Produsele prezintă defecte de fabricație;

- Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris Vânzătorului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului. De asemenea, în conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Cumpăratorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, în scris, în termen de 10 zile lucrătoare de la data primirii produsului/produselor, fără penalitati și fără invocarea vreunui motiv. În acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cădea, conform legii, în sarcina Cumpărătorului.

- Daca se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumpărătorul va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare partială până la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul inlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de Cumpărător. În cazul în care produsele a căror returnare se solicită prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă, suma ce va fi comunicata după evaluarea prejudiciilor aduse.

În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face prin virament bancar în contul indicat de Cumpărător în 30 de zile de la retur.

12. Prelucrarea datelor cu cararacter personal

S.C. MORODAN SHOP SRLL este înregistrată în Registrul de evidentă a prelucrărilor de date cu caracter personal sub numarul nr. J40/11947/2015. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, S.C. MORODAN SHOP SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / Cumparatorilor privind situația contului lor de pe morodan.com.ro, informarea utilizatorilor/clienților privind evoluția și starea comenzilor, evaluarea produselor și serviciilor oferite, activitați comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire și monitorizare a vanzarilor și comportamentul consumatorului.

Prin completarea datelor dumneavoastră în formularul de creare de cont și/sau de Comandă declarați că acceptați neconditionat ca datele dumneavoastră. personale să fie incluse în baza de date a S.C. MORODAN SHOP SRL și vă dați acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către S.C. MORODAN SHOP SRL, afiliatii și colaboratorii acestora pentru desfasurarea și/sau derularea de către S.C. MORODAN SHOP SRL, afiliatii și colaboratorii acestora de activități cum ar fi, dar fără a se limita la, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire și monitorizare a vanzarilor și comportamentul consumatorului. De asemenea, vă dați acordul expres și neechivoc ca aceste date personale să poate fi transferate (cedate) de către S.C. MORODAN SHOP SRL atat afiliatilor săi precum și altei/altor entități din țară sau străinătate.
 Prin citirea prezentelor Termene și Condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a vă opune prelucrarii datelor dumneavoastră personale și de a solicita ștergerea totală sau partială a acestora.
 Pe baza unei cereri scrise, datate și semnate, expediate pe adresa S.C. MORODAN SHOP SRL.  Bucuresti, Str.Aurel Vlaicu nr.137, camera 1, sector 2, va puteti exercita, în mod gratuit, urmatoarele drepturi:

- o dată pe an, să vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

- să interveniți asupra datelor transmise;

- să vă opuneți prelucrarii datelor pentru motive întemeiate și legitime legate de situația lor particulară
;

- să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevazute de lege.

Astfel, www.morodan.com.ro poate notifica utilizatorii/clienții privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, și poate trimite felicitari sau alte mesaje speciale. 
www.morodan.com.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa să de email pe site-ul www.morodan.com.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

Informațiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate în scopul pentru care le-ați furnizat, pentru a administra, a sprijini și a evalua serviciile noastre și a preintampina incalcarea securitatii, a legii și a termenilor nostri contractuali. 
De asemenea, S.C. MORODAN SHOP SRL poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii cu care se afla în relatii de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate în siguranta și ca furnizarea acestor informații personale se face conform legislatiei în vigoare, după cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plată / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor și serviciilor noastre, asigurători.

Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchet, Politie, Instantele judecâtoresti și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

13. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

14. Legea aplicabila

Prezentul contract este supus legii Române. Eventualele litigii apărute între S.C. MORODAN SHOP SRL și utilizatori / clienți / cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătoresti Române competente.

15. Cum cumpar un Gift Card?

1.Click pe butonul „Buy a Gift Card” situat in partea stanga sus.

2.Alegeti daca doriti sa cumparati un card virtual sau unul fizic. Cardurile virtuale sunt trimise direct catre destinatar via e-mail, iar cardurile fizice sunt expediate de catre morodan.com.ro intr-un ambalaj special.

3.Alegeti suma, adaugati gift card-ul in cos si finalizati comanda.

4.Daca optati pentru un gift card virtual va rugam sa ne lasati intr-un comentariu la finalizarea comenzii, adresa de e-mail, numele persoanei care primeste gift card-ul si mesajul pe care doriti sa il trecem pe gift card.

5.Daca optati pentru gift cardul fizic si expedierea direct catre destinatarul gift card-ului, va rugam sa ne lasati intr-un comentariu la finalizarea comenzii numele persoanei care primeste gift card-ul si mesajul, adresa de livrare si mesajul pe care doriti sa il trecem pe gift card.

6.Veti fi anuntat prin intermediul e-mailului momentul in care gift card-ul a fost expediat catre destinatar.

7.In cazul in care doriti sa cumparati mai multe gift card-uri fizice ce trebuiesc expediate la adrese diferite, va trebui sa repetati procesul de cumparare si sa achitati cheltuielile de transport pentru fiecare adresa la care gift card-ul fizic va ajunge.

Pentru alte intrebari legate de gift card-uri va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail contact@morodan.com.ro.